.

.

.

.

.

‘Wie helemaal niks verwacht, krijgt zoveel meer …’

.

.

.

Nieuwsblad

Met de Brugge Awards wil de stad zijn ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Na een oproep kwamen meer dan vijfhonderd nominaties binnen, verspreid over negen categorieën. Een jury selecteerde telkens vijf laureaten en uiteindelijk ook een winnaar.

De Republiek werd als eerste op het podium geroepen en mag zich voortaan Brugs Ambassadeur noemen. De award voor shoppingbeleving ging naar florist en decorateur Frederiek Van Pamel, de award voor start-up van het jaar naar glaskunstenares Birgit Verplancke. De wereldwijd actieve softwareontwikkelaar Secure Code Warrior is de beste tech-scale up.

Topchocolatiers Dominique en Julius Persoone namen de award van Flavourite Bruges in ontvangst. De award voor verrassende horeca ging naar Atelier Flori.

Matten van vliegtuigbanden

Verimpex, een bedrijf dat oude vliegtuigbanden recycleert tot vloermatten, won de green award. Voor de herbestemming van de Weylerkazerne kregen ontwikkelaar VDD Project Development en architectenbureau Salens de nieuwbouw-renovatie-award.

Tot slot werd de award voor onderneming van het jaar, na stemming door de ongeveer 350 aanwezigen, toegekend aan De Halve Maan. De brouwerij nam nog maar vorig jaar zijn nieuwe, hoogtechnologische bottelarij in gebruik.

“Internationaal zijn we al regelmatig in de prijzen gevallen. Het doet veel plezier om nu ook voor eigen publiek een prijs te winnen”, reageerde zaakvoerder Xavier Vanneste. “De naam van de award is ook goed gekozen: onderneming van het jaar en niet ondernemer, want dit is uiteraard een erkenning voor ons hele team.”

Vaste waarde

Het is de bedoeling dat er volgend jaar een tweede editie van de Brugge awards komt. “De grote belangstelling toont aan dat dit initiatief een vaste waarde kan worden in ondernemend Brugge. Er is absoluut geen gebrek aan toonaangevende bedrijven”, zegt Pablo Annys (Vooruit), schepen van Werk en Ondernemen. “Met wat Brugge op economisch vlak te bieden heeft, kunnen we nog heel veel awards uitreiken de komende jaren.”

Het laatste Nieuws

zelfde tekst als de zeeuwse

Zeeuwse Pers

Het BMCC, de Beurs- en Congreshal, vormde maandagavond het decor voor de uitreiking. Het event, een initiatief van de stad en Brugge.inc., heeft als doel de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker zetten. Negen ondernemingen uit uiteenlopende categorieën wonnen een award. Hieronder vind je de winnaars én een woordje uitleg van de jury.

Brugs Ambassadeur: De Republiek

Omwille van de laagdrempelige manier waarmee ze Bruggelingen verbinden. De Republiek bereikt jong en oud. Het is een meetingpoint. Ze verenigen zowel ondernemerschap als vrije tijd, food, makers en cultuur. Ze combineren ook sociaal ondernemerschap met aandacht voor klimaat en korte keten. Alles om de menselijke geest te versterken zit er onder één dak.

Shoppingbeleving Award: Frederiek Van Pamel

Bloemenkunstenaar en lifestylegoeroe Frederiek Van Pamel is al jaren een gevestigde waarde. Hij geeft de stad extra uitstraling in binnen- en buitenland. Met zijn unieke groene oase in de binnenstad tilt hij het begrip ‘shoppingbeleving’ naar een hoger niveau. De zaak is een heus uithangbord. Bovendien zorgen de evenementen en sterke inzet op social media ervoor dat experience shopping er geen ijdel begrip is.

Start-up Award: Glasramen Birgit Verplancke

Glaskunstenares Birgit Verplancke slaagt er op onnavolgbare wijze in om ambacht in een hedendaags jasje te steken. Ze is houder van het Handmade In Brugge-label. Met haar vakmanschap en oog voor detail draagt ze bij tot de identiteit van Brugge.

Tech Scale-up Award: Secure Code Warrior

Voor velen onbekend, maar intussen onmisbaar. Deze softwareontwikkelaar is gespecialiseerd in secure coding, de spelling checker voor de programmeurs zeg maar. Hun missie is niet min: de verbeten en niets ontziende strijd aangaan met hackers die de bedrijfswereld bedreigen. Ze leiden intussen programmeurs van Google en Microsoft op en zijn actief tot in Australië. Sinds de oprichting in 2015 heeft Secure Code Warrior al vele duizenden programmeurs geholpen om cyberaanvallers buiten te houden.

Flavourite Bruges Awards: The Chocolate Line

Veel durf, rock-‘n-roll, vernieuwend binnen een vrij traditionele sector: The Chocolate Line heeft het allemaal. Dominique en zoon Julius blijven verrassen. Ze zetten met verve het imago en de rol van Brugge als kweekvijver van de gastronomie extra in de verf. Niet enkel door hun marketing en communicatie maar ook door hun persoonlijke stijl. Het zijn ambassadeurs van de goeie smaak.

Verrassende Horeca Award: Atelier Flori

Atelier Flori is gestart in de Korte Vulderstraat en verhuisde recent naar een nieuwe locatie in de Jozef Suvéestraat. Het concept blijft even uniek: etagères met warme of koude hapjes afgekruid met live muziek of een expo. Ze combineren wijn en food met kunst, alles is bovendien vegan. Atelier Flori won eerder ook al de prijs voor meest opvallende nieuwkomer op de Belgian Vegan Awards.

Green Award: Verimpex

Meesterschap in matten, dat is waar Verimpex voor staat. Ze produceren al ruim 30 jaar vloermatten op maat. Milieuvriendelijkheid staat hierbij voorop. Ze draaien zo goed als volledig op hernieuwbare energie en maken hun product uit gerecycleerde vliegtuigbanden. De refurbishing gebeurt via Footstep, sociale economie. Ze kiezen op alle vlakken voor kwaliteit en garanderen zo een lange levensduur. ‘Een schone wereld’, dat is het credo van Verimpex.

Nieuwbouw – renovatie Award: Weylerkazerne

Het project Weylerkazerne werd gerealiseerd door architectenbureau Salens en bouwheer VDD Project Development. Het voormalige 17de-eeuwse klooster in hartje Brugge kreeg een nieuwe bestemming, na jaren van leegstand. Het resultaat is een hoogstaande combinatie van subtiel omgaan met erfgoed en toevoegen van hedendaagse architectuur, door het tot een goed einde brengen van een complex erfgoed traject. Mét ruimte voor handelszaken.

Onderneming van het jaar – Brouwerij De Halve Maan

De laatste award werd door het publiek gekozen. Ondernemer Xavier Vanneste won nipt: zijn brouwerij is uiteraard wereldbefaamd, onder meer door het brouwen van de Brugse Zot.

Krant van West-Vlaanderen

In het Beurs Meeting en Congres Center (BMCC) vond maandagavond de eerste editie plaats van de Brugge Awards. Negen onderneming in evenveel categorieën vielen er in de prijzen maar de hoofdprijs was voor brouwerij De Halve Maan, als Onderneming van het Jaar.

 

 De Brugge Awards, een initiatief van Stad Brugge en het ondernemersplatform Brugge.inc, heeft als doel de Brugse ondernemers op een positieve manier in de kijker te zetten. Tegelijk is de awardshow zelf, in het BMCC, een ideaal netwerkmoment. Negen ondernemingen uit uiteenlopende categorieën gingen met een award naar huis. Voor acht categorieën werd de winnaar al op voorhand door een deskundige jury, met ook deskundigen van buiten Brugge bepaald. Maar de ‘hoofdprijs’, namelijk de Onderneming van het Jaar, werd de avond zelf gekozen door het publiek en die ging naar brouwerij De Halve Maan.

Deze Brugse familiebrouwerij werkte zich vorig jaar nog in de kijker met de ingebruikname van een hypermoderne bottelarij. Ook De Republiek, het cultuurhuis met bijhorende horecazaak, kreeg een bijzonder onderscheiding: die van Brugs Ambassadeur voor de laagdrempelige manier waarmee ze er Bruggelingen verbinden. De award voor shoppingbeleving ging naar bloemenkunstenaar en interior designer Frederiek Van Pamel en Glasramen Birgit Verplancke ging naar huis met de Start-up award. De Tech Scale-up award is voor softwareontwikkelaar Secure Code Warrior en de Flavourite Bruges Awards is voor The Chocolate Line, het chocoladebedrijf van Dominique en zoon Julius Persoone.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pin It on Pinterest