Herbestemming glasramen

 

Hoge kwaliteit van restauratie & montage

Steeds met zorg voor het glasraam

Haalbare prijzen

Luisterend naar jouw wensen

herbestemming glasramen

Behouden van een emotionele band

Glasramen, maar dan op een unieke locatie

Soms vind je een mooi oud glasraam maar heb je er eigenlijk geen plaats voor aan je raam. Wat nu?

Moeder verhuisde naar een home en het focuspunt van haar ‘voorplaats’, verhuisde mee. Deze ‘kantkloster’ werd uit een oud raam gehaald en herbestemd.

Soms kan je het echter totaal anders aanpakken. Een glasraam kan ook op een andere plaats in huis een centraal focuspunt worden. Zo werd het glasraam hiernaast ‘in de gang’ ‘herbruikt’  als wandversiering, met de look and feel van glasramen in een raam met dievenijzers. Het geheel werd gerealiseerd  met LED-verlichting op de achtergrond.

Welke vraag je ook hebt, wat je ook wil doen, we kunnen je misschien wel adviseren …. Zo kan erfgoed een moderne invalshoek krijgen.

Sfeer scheppen met bestaande zaken

Herbruiken van erfgoed

Je vindt een huis, maar je denkt eraan de glasramen uit te halen en te vervangen door dubbel glas. Maar weet je dat er tal van andere mogelijkheden zijn, zodat je glasramen het focuspunt van je huis kunnen blijven?

F.A.Q.

Isoleren en glas-in-lood?

Van emotioneel tot historisch.

Glasramen hebben altijd een waarde. Is het nu emotioneel,  historisch, artistiek,… Het behoud van glasramen is van groot belang. Ooit werd gekozen om een glasraam aan het ontwerp toe te voegen. Echter de roep tot isolatie, vanuit milieuhoek of vanuit een economisch standpunt, klinkt steeds luider en kan niet genegeerd worden. 

Als voorzetglas aan de binnenzijde, tegen dubbel glas.

De look and the feel met het glasraam van binnenuit blijft identiek met hoe het vroeger was. Een minimale aanpassing en restauratie van het glasraam zullen dan ook meestal volstaan. Deze oplossing is veruit de mooiste en goedkoopste. Het glas-in-lood kan eventueel ook in een afzonderlijke (en indien gewenst, verplaatsbaar) kader worden geplaatst.

Glas-in-lood tussen dubbel glas.

Hier is het glasraam langs beide kanten beveiligd en het kan onderhouden worden als elk modern raam. Hier hangen echter een aantal nadelen aan vast. Zo kan je nooit meer aan het glasraam komen en krijgt het uitzicht een vervlakking. Verder is een een harde reflectie aan zowel de binnen- als buitenzijde. Verder hangt hier ook een prijskaartje aan, en moet gekeken worden of het aanwezige schrijnwerk hiervoor aangepast is.

Pin It on Pinterest