kerstbubbels?

Yeah, on a hook !

Elk jaar vroeger en vroeger beginnen we na te denken over ‘het item voor kerstdag’. De contouren zijn duidelijk: glas en met de hand gemaakt. Geen enkele bubbel hetzelfde dus!. Geen massaproductie, daar willen we uitdrukkelijk afstand van nemen. Maar wat dan? Ook dit jaar passeerden vele ontwerpen. Evenveel werden er verworpen.

Voor ons is het heel erg belangrijk dat we ook iets kunnen doen voor de maatschappij. De vraag is dan, voor welk project we ons dit jaar zouden inzetten? We willen ook niet zomaar de voor de hand liggende organisaties sponsoren. Die krijgen op andere manieren al genoeg aandacht. En dan zie je plotseling dit staan op een website:

MamaStart is gesloten voor het binnenbrengen van materiaal van 15 oktober tot eind 2023. We hebben de tijd nodig om ons te focussen op de financiële kant van onze vzw om te kunnen blijven voortbestaan. Duimen jullie mee voor het welslagen?
Bedankt voor het begrip,
Wie een actie wil opzetten tvv vzw MamaStart kan ons contacteren via de website of op 0483 07 99 23. 
Mvg, MamaStart team

En dan weet je het: hier is hulp nodig of er zijn bubbeltjes die er de dupe van worden. Hoe, wat, waarom …. vragen die je je kan stellen. En dit en dat …. allemaal waar, maar …. kinderen mogen nooit de dupe zijn van de situatie waarin de vader/moeder geraakt zijn. Iedereen verdient een gelijke kans, van bij het begin. Daarom onze kerstbubbels voor de bubbels.

Kick-off van het project met burgemeester Dirk De fauw

Maken van de eerste ‘bubbels’

voor bubbels:

Dirk De fauw, enthousiaste burgmeester

Birgit Verplancke, in haar nopjes in haar atelier

Nele Lombaerts, hopend genoeg fondsen te vinden om haar project te kunnen aanhouden

Het productie-

proces

Eerst worden er cirkels gesneden uit fusable glas (glas dat je samen kan smelten.) In dit geval Oceanside Coe 96.

Assembleren doen we dadelijk in onze oven, maar eerst toch even nadenken over het ontwerp. Elke bubbel is handwerk en dus ook uniek! 

De burgemeester werkte met een handgesneden sjaboon dat dan bestrooid wordt met fijn gemalen glas ( Frits Coe 96).

Birgit werkte met pincet en tot korrels gemalen glas

Nele werkte met een sjabloon van een hert. Vervolgens wordt een haakje gemaakt en over dat alles wordt een tweede glasplaatje geplaatst.

Daarna gaan ze 24 uur de oven in om te ‘fusen’.

En dan is het natuurlijk de bedoeling dat ze verkocht worden ….

BESTELLEN.

Aantal

1 + 2 =

Maak de rekensom en duw op ‘indienen’ om te bestellen ** Faites le calcul et pousse ‘Indienen’ (=Valider) pour commander.

Alle bestellingen worden verzonden als pakje van B-post met track and trace nummer. De kostprijs hiervoor (tot aan 10 stuks) is € 6,90. Verzendingen naar Nederland vanuit België kosten € 17,00.

Toutes les commandes sont expédiées sous forme de colis B-post avec numéro dede trace. Le prix  (jusqu’à 10 pièces): 6,90 €.

Alle bestellingen zijn betaalbaar op factuur binnen de 14 dagen – Toutes les commandes sont payables sur facture dans les 14 jours.

Pin It on Pinterest