Sneeuwvlokjes?

omdat kleine beetjes helpen …

Na een glaswerkje gemaakt te hebben voor ‘Boven de Wolken’, werd de vraag gesteld vanuit de organisatie Tyme for Lyme of we zoiets ook voor hen konden maken. De ‘goesting’ om anderen te helpen was er wel, maar het idee kwam niet zo vlug. Wat kan je namelijk maken dat relateert aan een ’teek’?  Tot we het bekeken vanuit een andere hoek. Een sneeuwvlokje is een klein iets, onbeduidend, maar als ze met velen zijn, maken ze een mooi wintertapijt. Was het juist dat niet wat we willen bereiken? Een klein iets, mooi en voor iedereen betaalbaar. Maar voor de vereniging hopelijk de o zo nodige inkomsten die ze nodig hebben om te overleven, om een steun te zijn voor wie de ziekte heeft.

Want heel dikwijls gelooft men de patiënten niet … De ziekte van Lyme, beter bekend als de ziekte overgedragen door een teek, is nog steeds een niet erkende chronische aandoening, die verwezen wordt naar het rijk der fabeltjes. En zo blijven patiënten in de kou staan. Daarom ons sneeuwvlokje waarvan de winst volledig naar de organisatie gaat.

Bestellen kan onderaan deze pagina.

De vzw Time for Lyme brengt patiënten en mantelzorgers samen, informeert het brede publiek, streeft naar (h)erkenning van de ziekte van Lyme en draagt bij aan wetenschappelijk onderzoek. De organisatie draait puur op  vrijwilligerswerk.   

Roos schrijft ons: “na jaren van de ene dokter naar de andere, van de ene specialist naar de andere prof, kwam ik bij een neuroloog terecht. Via een bloedonderzoek ontdekte hij de Borrelia bacterie. Hij schreef mij een behandeling voor in de kliniek. Eindelijk kreeg mijn ziekte een naam: Lyme. Bovendien werd er ook een behandeling voorgesteld! Bij mijn tweede ziekenhuisbezoek werd echter gesteld dat ik dan toch geen Lyme had. De behandeling werd stopgezet. De moed zonk me opnieuw in de schoenen en ik mocht een nieuwe zoektocht beginnen.” 

In de medische wereld is er nog veel onwetendheid over de ziekte van Lyme.  Nochtans neemt het aantal tekenbeten toe. Dat zegt Scienscano, het Belgisch instituut voor gezondheid  ( https://tekennet.sciensano.be/ ) en je kan ook vragen aan jongeren die op zomerkamp gingen hoeveel teken ze in de groep verwijderden.Daar zitten steeds mogelijk besmettingen met de ziekte van Lyme tussen.

Hoe worden ze gemaakt?

Burgemeester Dirk De Fauw toont het voor.

De sneeuwvlokken worden gemaakt in een mal. Na de mal te hebben ingespoten met een tussenlaag, wordt de juiste hoeveelheid vermalen glas afgewogen en in de mal gegoten. Vervolgens wordt met een penseeltje het vermalen glas overal evenredig verdeeld en wordt ervoor gezorgd dat alle stukturen van het vlokje goed zichtbaar zijn. Tot slot gaan ze de oven in en worden ze gebakken.

Aantal (€ 10,00) stuk: normaal formaat

Aantal (€ 15,00) stuk: groot formaat

5 + 10 =

Maak de rekensom en duw op ‘indienen’ om te bestellen

Alle bestellingen worden verzonden als pakje van B-post met track and trace nummer. De kostprijs hiervoor (tot aan 10 stuks) is € 6,50. Verzendingen naar Nederland vanuit België kosten € 17,00.  

Alle bestellingen worden verzonden na het betalen van de factuur die u wordt toegestuurd. 

Pin It on Pinterest