ONE


SUBJECT


WORKSHOP

 

Onze Subject Workshops (OSW) beslaan meestal maar enkele uren. Ideaal dus voor mensen die iets creatiefs willen inschakelen in een teambuildingsdag, een vrienden uitstap, een vrijgezellenweekend, …. Maar ook voor die mensen die een kunstopleiding of Syntra opleiding gevolgd hebben en die nieuwe horizonten willen verkennen. Voor de meeste OSW’s is een vooropleiding niet nodig. Sommigen zijn zelfs uitvoerbaar met jongeren. We stellen voor: ‘Bloemen in Tiffanny’, ‘Etsen in Art Nouveau stijl’, ‘Maken van een craquelé schaal’, ‘Start to fuse’ en glastransfers in zeefdruk’.

Bloemen in Tiffany

 

We leren glas zo nauwkeurig mogelijk snijden. Met een ‘grinder’ ruwen we de zijkant van het glas, zodat de koperfolie er mooi kan op aangebracht worden. We solderen de bloemblaadjes en de andere blaadjes. Het resultaat is één mooie bloem.

Geen voorkennis nodig.

Cursus van 3 uur

80 euro p.p.

gebruik snijders, grinder; soldeerbout

glas

koperfolie

solduur

verzilverde stengel

uitleg en coaching

 

Basistechniek schilderen op glas – drôleriën

 

We leren verf maken en mengen en daarmee schilderen we in eerste instantie een drôlerie. Deze drôlerie gata dan de oven in en je kan je eigen exemplaar na een weekje ophalen. Vervolgens leren we dassen op een reeds gemaakte drôlerie. Ook deze gaat achteraf de oven in en kan je ophalen samen met de andere.

Geen voorkennis nodig.

Cursus van 3 uur

80 euro p.p.

glas

gebruik van penselen en borstels

verf

2 ovenpassages

uitleg en coaching

 

Etsen in Art Nouveau Stijl

 

Op een ’tegel’ glas gaan we een art nouveau decoratie-element etsen.

We doen dit door in folie het negtief weg te snijden en dan met etspasta het glas te bewerken. Eens het etsen ver genoeg is wordt de tegel grondig gespoeld en de folie verwijderd. Het resultaat is een geëtste glastegel.

 

Geen voorkennis nodig.

Cursus van 3 uur

40 euro p.p.

gebruik van messen

300Mcr snijfolie

glastegel

etspasta

uitleg en coaching

Maken van een Craquelé schaal

 

Tijdens onze workshop creëren we een prachtige schaal met een diameter van 30 cm. en eentje van 20 cm. Nadat uw werkstukken zorgvuldig zijn vervaardigd, worden ze in de oven gesmolten en vervolgens opnieuw gevormd tot twee unieke schalen. U heeft de mogelijkheid om uw werk na een week op te halen of we kunnen het naar u opsturen per post. Laat uw creativiteit de vrije loop en geniet van het eindresultaat!

Geen voorkennis nodig.

Cursus van 3 uur

110 euro p.p.

gebruik van werktuigen

450 gr poederglas

vilt

gebruik van vormhouders en mallen

tinfire

2x stook van de oven

uitleg en coaching

Start to fuse

 

Ontdek de magische wereld van glasfusing tijdens onze workshop ‘Fusing voor Beginners’. Leer hoe glas zich transformeert tot kunst en creëer je eigen vlak kunstobject op A4-formaat. Tijdens de workshop ontdek je de essentiële theoretische kennis over glasfusing, leer je werken met diverse gereedschappen en materialen, en ontwikkel je vaardigheden zoals het berekenen van stookcurven en begrijpen van COE. Na het maken van je werkstuk, wordt het 24 uur in de oven geplaatst en kan je later in de week je eerste fusingstuk bewonderen. Laat je verwonderen door de mogelijkheden van glas en start jouw creatieve reis vandaag nog!

Je moet kunnen glassnijden: dus best heb je de workshop ‘Handen uit de mouwen’ reeds gedaan

Cursus van 3 uur

170 euro p.p.

gebruik van werktuigen

diverse soorten glas

fuselijm

tinfire

1x stook van de oven

uitleg en coaching

Glastransfers met zeefdruk

 

Verras jezelf en je vrienden met een unieke workshopervaring! Tijdens deze workshop dompelen we je onder in de fascinerende wereld van glasbewerking door zeefdruk. Leer hoe je prachtige glasontwerpen maakt en creëer je eigen meesterwerk dat perfect past in elk interieur. Geen voorkennis vereist, en gegarandeerd een creatieve en gezellige dag! 

Je hoeft geen voorkennis te hebben

Cursus van 3 uur

180 euro p.p.

glastegels

voorbeeld op transparant

oefen cliché

eigen cliché

gebruik van belichter

materialen

1x stook van de oven

uitleg en coaching

Pin It on Pinterest