De ruïnekerk van waarschoot

De opdracht was de restauratie te doen van de moeilijkste stukken. De andere panelen waren aan een collega gegund, maar uiteindelijk werd op ons beroep gedaan voor de voltooing.

De opdracht

De opdracht in Waarschoot was simpel: de restauratie afwerken, waar een collega niet wilde aan beginnen. En na een eerste rondgang resulteert dat in deze mooie foto’s, met aanduidingen van de projectleider.

Veel tijd was er niet. Toen de opdracht in september 2019 bij ons kwam, diende eerst het gemeentebestuur nog haar fiat te geven en de herfst en de winter stond voor de deur.

Het uithalen van de panelen gebeurde dan ook in twee malen: de eerste maal waren we zo uitgeregend dat verder werken op de stelling niet meer veilig was. De tweede maal konden we net voor de regen afronden.

Ook de plaatsing gebeurde in twee maal. De eerste drie panelen in een leuke regenbui, de laatste werden begin december geplaatst met regen en windstoten tot 60 km per uur. Maar … de opdracht was voldaan: vele uren aan restauratie, snijden en steken van nieuwe glasstukken, schilderen … ze waren voorbij. En dat alles binnen de vooropgestelde tijdslimiet!

 

Tijdens het uithalen ….

Tijdens de restauratie ….

Het terugplaatsen … 

Pin It on Pinterest