De handen uit de mouwen:

een workshop voor beginners rond ‘Glas-in-lood’

 

We gaan ervoor ….:

een workshop voor wie meer wil.

We houden van ons ambacht en in de lijn van de traditie van de ‘ambachtslieden’ willen we mensen laten kennis maken met de wereld van de glazenier. Je kan dan ook werkelijk komen proeven van de wereld door te werken aan je eigen creatie. We geven jou de initiële uitleg, bezorgen je het materiaal waar je mee kan werken en jij maakt je eerste glasraampje. Het proces begin al wanneer je begint weg te dromen. Want na je inschrijving op deze workshop maak je een eigen ontwerp op papier. Voor de workshop bekijken we met jou wat technisch kan of niet kan. En dan komt de dag …. Om 9 uur sta je in ons atelier. Je kan er de geuren van het ambacht snuiven terwijl je staat glas te snijden, lood zet,  soldeert en  mastiekt. Om 16 uur wandel je, moe en ‘een beetje ambachtsman’ met je eerste werkje naar buiten.

Wat heb je mee? Kledij die tegen een stootje kan, wat ‘plakkers’ voor als je in je vingers zit, je op voorhand ‘goedgekeurd ontwerpje’, je boterhammetjes, een mondmasker en een flinke dosis enthoesiasme.

Wat kost het? De dag in de zomer voor jongeren met het gebruik van het materiaal, glas en lood kost € 180,00. De normale workshops kosten 200 euro. Wie reeds een workshop volgde krijgt € 10,00 korting. Wie inschrijft voor een reeks van 5 workshops (1 jaar workshops), krijgt 150 euro korting. 

Let wel, wie duurdere glassoorten wenst te gebruiken kan gevraagd worden een opleg van € 20 tot € 50 te betalen.

Wie om één of andere reden moet afzeggen, ontvangt een voucher voor de volgende sessie. Trouwens ‘afzeggen’ gebeurt liefst tijdig, er zijn andere mensen die er ook graag bijgeweest waren en die op de wachtlijst staan.

Wie? Iedereen die geïnteresseerd is en ouder dan 17 jaar. De groep bestaat uit maximaal 5 mensen, zodat we je echt goed kunnen begeleiden.

 

Reservatie workshops

De workshop waarvoor je inschrijft

6 + 1 =

Pin It on Pinterest