Een langverwachte datum, eentje om nooit te vergeten. Voor mij is het de start van een nieuwe fase in mijn carrière als conservator & restaurator van glasramen.

De zaak bestaat 4 jaar. Reeds 4 jaar ben ik volop bezig met dit punt in mijn carrière te bereiken. Eerst werkte ik een jaar in bijberoep als student. Daarna deed ik 2,5 jaar full-time bij een ander bedrijf met mijn eigen zaak nog steeds in bijberoep. Uiteindelijk dopte ik mijn teen eens in het water en begon 4/5e te werken, met inderaad, mijn zaak nog steeds in bijberoep.

Begin Januari werd de knoop doorgehakt. Ik begin zelfstandig. Niet langer werken achter mijn uren, niet langer mijn zaak in de schaduw zetten. Een eigen start. Tijd om Birgit Verplancke Conservatie en Restauratie (BirgitConRes) in het zonnetje te stellen.

Vandaag ben ik 24, CEO, CFO, glazenier, plaatser, ontwerper, en alle andere zottigheden die bij je bedrijf komen kijken. Vandaag is de dag waarop mijn passie voor het vak de spuigaten kan uitlopen. De dag waarop ik niet meer te stoppen ben. De dag waarop ik beslis hoe we verder gaan. We vertrekken op een avontuur, eentje waarvan niemand weet hoe het zal lopen. Ik zet verdere stappen in de boeiende wereld van de glaskunst.

Gelukkig ben ik gesteund door goede voorbeelden van zelfstandige ondernemers. Ik ben klaar om in hun voetstappen te treden en kreeg ook wat goed advies mee..

  Eeuwig stijgen, nimmer nijgen.

Pin It on Pinterest

Share This